Jumat, 20 April 2012

Rinto Variasirias
Joko tarub: kuring nguliwed ka sisi leuwi neangan tempat nu sakira teu katempo kunu marandi. Tujuh bidadari jongjon nyoo cai. Barang sidik bongoh kuring ngeteyep ngadeukeutan batu tempat nunda pakean para bidadari. Ceg, kuring nyokot karembong warna koneng, keteyep deui mundur ka tempat tadi. Nu marandi hanjat tina cai bari cug-ceg kana karembong masing2. Aya hiji nu culang-cileung bangun aya nu diteangan. Sanggeus sidik teu kapanggih hiji-hiji bidadari teh hanjat ti leuwi tuluy haliber. Tinggal saurang deui teu bisa hiber tuluy ku kuring di sampeurkeun. Manehna kalah undur2an tuluy lumpat teuing ka mana. Karembong teh ku kuring dikeukeuweuk kambeu seungit minyak kasturi, katembong tiborelak cahaya emas. Keur jongjon nyoo karemong torojol bidadari tadi bari dibarengan ku prajurit. Teu tatapasini deui eta prajurit ujug-ujug jebet neungeul kana sirah kuring. Leng, kuring lieur tetenjoan asa pararoek. Samar-samar bidadari teh ngarawel karembong nu keur di cekelan ku kuring bari kadenge ngomong. "Nyao teuing nu gelo timana ieu teh, make jeung ngeukeuweuk anduk nu kami?"

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar