Rabu, 25 April 2012

Digra Poetra

Digra Poetra
Punteun, ngiring nyaritakeun Pengalaman Pertama Kali belajar Basa Sunda. Nembe 2 minggu merantau ti Bandung (Th 1988) Abdi ngiring kost di jl. veteran, nu gaduh imahna urang Bandung asli. Isuk2 abdi lempang milari bubur ayam ka jalan Sunda meser tapi nteu dima'em diditu, dibawa pulang ka kost2an. Dikost2an, eta bubur ayam disalin ka piring, Nembe wae di ma'em 3 suap, anu boga imah lewat. Langsung abdi nawarkeun bari nyoba nyarios Sunda : "Mangga' Pak, sarapan...." Si Bapak : "Mangga.... TUANG" Dijawab ku abdi jeung Bahasa Indonesia: "Jangan atuh Pak.... saya beli jauh2, baru makan 3 suap, masak disuruh TUANG.... sayang kan pak..." Si Bapak jeung seserian nyarios : "Kasep Digra.... TUANG teh artina MAKAN...., lain disuruh nuangkeun bubur ayamna...." Mulai saat eta, abdi terus balajar Basa Sunda, jeung makin wani nyarios Sunda.... Ngartikeun... enggeus tiasa. ngomong basa Sunda .... ari dicampur2 mah.... lumayan. Rek nambahkeun, abdi teh Putra Minang Asli, Lahir jeung besar ti Jakarta.

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar