Jumat, 27 April 2012

Geulis

Dery Andriawan
"Geulis", hiji kecap anu dipikahayang ku kabeh nu ngarana awewe, ti zaman baheula nepi ka kiwari. Tapi lain perkara gampang keur ngartikeun naon saenyana geulis teh, lantaran euweuh ukuran anu pasti, "Subyektif" cenah ceuk jalma nunyakola mah, beda panon beda titingalianana, beda hate beda rarasaanana, beda duit beda piliheunana. Ngan salah saurang pakar kageulisan nyebutkeun yen ciri-ciri awewe geulis teh, nyaeta "awewe anu mere JEMPOL kanu ieu status" kitu ceunah.

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar