Kamis, 03 Mei 2012

A Badai AbdAz

A Badai AbdAz
pagaliwota basa Sunda jeung basa Indonésia, padahal ngamaksud cumarita ku basa Sunda.. naha éta nu disebut basa sunda modéren téh..? atawa mémang maksa, dipaksa, maksakeun da ilahar sapopoé bacéo cumarita maké basa Indonésia sedengkeun teureuh tur getih diri pituin urang Sunda..? atawa éta ciri ilangna martabat tur Kabanggaan* basa sorangan..? *kecap KABANGGAAN > conto maksa nyundakeun tina basa Indonésia _____________________________________________ rumaos 'sim kuring kantos guntreng perkawis -diantawisna- kecap "kandaraan" nu ceuk rasa mah éta kecap maksa tina basa Indonésia.. ind. = kendaraan sunda = kandaraan.. ? tutumpakan..? sumangga nyuhunkeun dibaladah.. hapuntenna

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar